Menneskeknogler fundet i Niløse Kirke

Menneskeknogler fundet i Niløse Kirke

https://sn.dk/Soroe/Menneskeknogler-dukket-op-midt-under-kirkerenovering/artikel/899282?fbclid=IwAR1r_LiQZnAO7wTzrPHnXjy_uDC426scDJ0S4BJRHoaAituZFTgFkHXq9i0

I forbindelse med en gennemgribende renovering af Niløse Kirke har håndværkere fundet menneskeknogler tæt på alteret. På billedet ses elektrikerlærling Jonas Graversgaard Kristensen (til venstre) fra Elektrogården og murer Ole Madsen (til højre). De har begge fundet knogler i kirken. Privatfoto

Håndværkere har fundet en grav med over 200 år gamle menneskeknogler under en restaurering af Niløse Kirke. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

En grav med menneskeknogler er dukket op tæt på alterpartiet i Niløse Kirke. Kirken undergår i øjeblikket en gennemgribende restaurering.

Flere gange gennem de seneste par måneder har de arbejdende håndværkere fundet rester af kistebegravelser ved alteret i kirken. Det havde menighedsrådet ikke regnet med.

- Det er overraskende for os. Det har været betydningsfulde folk, siden de er begravet så tæt på alteret, skriver Elisabeth Sparre Aagerup til redaktionen.

Hun er medlem af menighedsrådet og formand for et særligt nedsat udvalg, der styrer og følger restaureringen.

Resterne fra fortiden er fundet under gulvet i kirken. Nationalmuseet er involveret og har 

skrevet en rapport om fundene.

- Rapporten siger, at de fundne knogler ikke skal undersøges nærmere. De er typiske fund fra perioden. Eksperten vurderede, at knoglerne er mindst 200 år gamle, da man ophørte med begravelser i kirker på det tidspunkt, skriver Elisabeth Sparre Aagerup.

Menneskeknoglerne er blevet gen-begravet samme sted, som de blev fundet.

Lige nu bliver Niløse Kirke restaureret for 3,5 millioner kroner. Når den genåbner påskedag i 2020, vil kirken se markant anderledes ud end hidtil.

Altertavlen bliver erstattet af en ny, og både kirkebænke og prædikestol bliver malet i nye farver og med nye udsmykninger. Kunstneren Adi Holzer står bag.

Samtidig bliver der udført en lang række reparationer og ændringer på kirkebygningen. Det betyder for eksempel, at gulvet bliver brudt op, og at der bliver flyttet rundt på kirkens inventar, mens der arbejdes i bygningen.

Kompetencer

Vi har værktøjet i orden

Hos Elektrogården bliver du mødt af kompetente medarbejdere. Vi går til opgaverne med overskud og optimisme, stor faglighed og mange års erfaring indenfor el- og vvs installationsopgaver.

Vi kommer på byggepladser og på renoveringsopgaver, vi servicerer og vedligeholder nyt og gammelt, og har du brug for en fremsynet samtale om dine løsninger, så tøv ikke med at kontakte os.

Vi udfører alle typer opgaver inden for:

  • El-installationer
  • VVS-installationer
  • Energi
  • Industri og automation
  • Service & vedligehold
  • Sikring & overvågning
  • Netværk & data 
Læs mere

Med 24-timers service bliver du aldrig ladt i stikken

Har du brug for hurtig hjælp, så kontakt os på telefon 5783 4730. Vi tager den døgnet rundt.

Læs mere

Et godt samarbejde handler om tillid

Derfor har vi en ret tæt relation med vores kunder. Vi skal være helt sikre på, at vi forstår hinanden, og at vi ser det samme mål foran os. Vi har mange års erfaring på et marked som bevæger sig med lynets hast og vi ved, hvor svært det kan være for vores kunder at have opmærksomhed på teknikken, når forretningen kører derudaf.

Læs mere

Følg os på
Facebook

Like vores Facebookside og hør de gode historier før alle andre.

Følg os

Video

Se vores video, og få et hurtigt overblik over nogle af vores kompetenceområder.

Se video